Wachtlijst

Staat je vraag hier tussen?

Heeee ik zag jou net in de rij! Wilde je nog iets weten? 

Blader hieronder door de vragen heen en neem rustig de tijd om alles goed door te lezen.

Tot later!

Nope.

Mocht je in de tussentijd iets anders bedenken of om wat voor reden dan ook mijn hulp niet meer nodig hebben, laat het me gewoon even weten.

Je zit dus nog nergens aan vast. Je hebt me tenslotte nog niet eens gesproken. Pas als je mijn offerte hebt ondertekend, zit je aan me vast.

Tijdelijk hoor. I’m not the marrying kind.

Zoals veel dingen in het leven is dit ook niet 100% zeker, maar gemiddeld zit ik zo’n drie tot vijf maanden vol.

Het hangt ook een beetje af van je vraag.

Een wat kleinere opdracht of vraag maakt eerder kans op een geschikt gaatje dan een intensief traject van een paar maanden.

Overigens vind ik het voor een succesvolle samenwerking super belangrijk dat er van beide kanten een klik is. Zodat zowel jij niet kan wachten om te starten, als ik het gevoel heb dat ik je ook écht het allerbeste kan helpen.

Mocht het niet direct tot een sprookjesachtig ‘ja, ik wil’ komen, dan heb ik ook nog een netwerk vol creatievelingen en andere experts die met liefde het boeket vangen om samen met jou een zonnige toekomst tegemoet te gaan.

Op het moment dat ik een plekje in mijn agenda zie verschijnen, krijg je een mail van me om te checken of je nog steeds interesse hebt en de vraag hoe je eigen agenda eruitziet.

Als we samen een goed moment vinden, plannen we een kennismakingsgesprek van een half uur in via Zoom.

Ben je daarna nog altijd wild enthousiast, dan schrijf ik een uitgebreid voorstel waarin ik alle plannen, afspraken, beloftes en disclaimers op een rij zet.

Wanneer dit je nóg enthousiaster maakt (we zitten nu op energie level ‘let’s take a roadtrip together in een Instagram-waardig Volkswagen busje en wanneer vertrekken we?’) stuur ik je een offerte, inclusief super saaie maar wel belangrijke algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Als je die hebt ondertekend, krijg je een factuur voor een aanbetaling en gaan we officieel samen aan de slag!

Hoe dat er in de praktijk verder uitziet, hangt deels af van jouw vraag. Maar ik begin bijna altijd met een interview van zo’n twee uur (waarvoor je ook een uitgebreide vragenlijst krijgt die we samen doornemen).

Dat is de basis, daarna gaan we bouwen (en schrijven natuurlijk).

Ik ben nog transparanter dan de Grand Canyon Skywalk, dus mijn tarieven staan overal op mijn website bij de verschillende diensten vermeld.

Maar hier vind je ook nog een handig overzicht.

Staat jouw precieze verzoek er niet tussen of twijfel je over de details en wil je graag wat meer grip op de kosten?

Stuur me dan jouw vraag als reply op de mail die je van me kreeg (subject line: Ik zie je!).

Natuurlijk kan dat. Maar ik denk toch dat je dat niet echt wil.

De belangrijkste reden dat mijn schrijfcoaching en teksten goed werken, is dat er letterlijk veel werk in zit. En dat kost nou eenmaal tijd.

De kunst van goed schrijven, is (als je het mij vraagt) om er zoveel werk in te stoppen dat het voor je lezer nooit als werken voelt.

Read that again.

Ja, een soort van.

Hier leg ik het beter uit.

(Yup, ook weer een linkje)

Ligt niet aan jou hoor. Je bent daarin zeker niet alleen.

We leven in een tijd waarin je het antwoord op elke vraag binnen drie seconden kunt googlen en flitsbezorgdiensten adverteren met teksten als: ‘Staan je pannen al op het vuur maar ben je vergeten boodschappen te doen? Download [naam van bezorgdienst bovenop de apenrots] en laat je boodschappen bezorgen in minuten.’

Dus natúúrlijk word je ongeduldig als dingen wat langer duren. Je bent nauwelijks nog anders gewend.

Daarom heb ik maar liefst drie tips voor je:

Tip 1: Doe af en toe eens een bodyscan (de mindfulness versie, niet de gezondheidscheck, want in het ergste geval krijg je van die laatste alleen maar meer haast)

Tip 2: Meld je aan voor De V-files. Dan krijg je 1 x per maand een mail van me met schrijftips en inspiratie voor beter content. Dat geeft afleiding. En je leert er vaak ook nog wat van.

Tip 3: Kijk dit interview van Marie Forleo met auteur Steven Pressfield. Zitten interessante lessen in over onze drang naar instant gratification (en het brengt je alweer dik 45 minuten dichter bij een samenwerking met mij).

PS: Doe je boodschappen vóórdat je je pannen op het vuur zet. Echt, je zal versteld staan van het resultaat.

No.

Ik gebruik soms wel Engelse woorden in mijn teksten, maar ik schrijf voornamelijk in het Nederlands.

Op reis red ik mij prima in het Engels, maar ik vind dat je het beste met native speakers kunt werken als je taal zowel strategisch als creatief gaat inzetten. Want om de juiste toon en emotie te raken, komt het best nauw welke woorden je gebruikt.

Don’t want to burn my fingers on that.

Scroll naar boven