Schrijfcoach

Schrijfcoaching voor ondernemers met lef

Op basis van tough love. Want dat werkt. Wil je met meer zelfvertrouwen leren schrijven? Meer plezier? Of gewoon niet meer het gevoel hebben dat je op schrijfgebied ‘maar wat doet’ (waardoor je vaak twijfelt of het allemaal wel nut heeft)? Dan help ik je graag.

Schrijftraining voor ondernemers

Iedereen kan verslavend goed leren schrijven

Jij ook.

‘Tuurlijk’, denk je nu. ‘Ik kan ook al best een behoorlijk potje schrijven. Heb vandaag nog een scherpe e-mail getikt voor mijn marketingfunnel. En een lekker authentieke Instagram post. Binnenkort ga ik ook echt aan dat geweldige blog beginnen. Dus ja, ik schrijf elke dag wel leuke teksten.’ 

Precies. Als ondernemer schrijf je elke dag wel iets.

Dat is dus elke keer een kans om echt iets los te maken bij je lezer. Om iemand even flink door elkaar te schudden. Om aandacht te trekken, op een manier die voor de lezer meer dan welkom voelt.

En misschien krijg je al best vaak te horen dat je zo leuk schrijft.

Maar toch twijfel je weleens of je ook écht goed schrijft.

Dan heb ik nieuws

Het hoort er bij.

Álle schrijvers twijfelen.

Echt.

Iedere schrijver loopt vast. Maar het kán wel makkelijker. Met flow. En constant inspiratie.

Wanneer je begrijpt hoe de woorden die je gebruikt hun weg vinden naar het brein van je lezer bijvoorbeeld. En als je weet wat er gebeurt wanneer je die woorden net even anders achter elkaar zet. Of vervangt. Of afwisselt.

Dan wordt het niet alleen makkelijker, maar ook veel leuker.

Als je weet hoe je een lezer vanaf de eerste zin een verhaal in trekt. Als je snapt waar je beter wel en beter niet over kunt schrijven. Inspiratie kunt sturen. En de schrijftechnieken beheerst waarmee je lezers niet alleen bij je houdt, maar ook raakt én in beweging brengt.

Pas dan krijg je er ook echt lol in.

En het mooiste is: dit kun je allemaal leren.

Waarom zou je?

Je kunt toch gewoon een tekstschrijver inhuren?

Ja, dat kan.

Maar ik kan me ook voorstellen dat je niet voor elke converterende e-mail of hoekje van je website afhankelijk wilt zijn van een goede tekstschrijver. Of misschien wil je gewoon graag een extra vaardigheid aan je gereedschapskist toevoegen. Of, heb je ontzettend veel zin om te gaan spelen met taal.

Wat zeg ik? Dansen met taal!

Dan krijg je er steeds meer plezier in en houd je het lang genoeg vol om geweldig te leren schrijven.

Heb je alleen nog wat schrijfhulp nodig

Want ja, schrijven is een ingewikkeld vak.

Zeker online, waar je lezer er zelden ‘eens even lekker voor gaat zitten’.

Schrijven is hard werken. En het gaat nooit in één keer goed.

Maar áls het dan goed gaat…. Fantastisch gevoel!

En je hoeft ook weer niet over alle vaardigheden van een ervaren tekstschrijver te beschikken om één briljante ‘Over mij’ pagina uit je toetsenbord te toveren. Of een serie aanstekelijke blogs waardoor mensen niet kunnen wachten op je volgende nieuwsbrief.

Met de juiste motivatie en intensieve begeleiding kom je er ook.

Die begeleiding krijg je van mij

Ik geef schrijftraining aan ondernemers die beter, makkelijker en met meer plezier willen leren schrijven.

Zodat teksten schrijven niet iets wordt wat je er ook nog even bij doet. Omdat je nou eenmaal een website hebt die gevuld moet worden. Of een nieuwsbrief die geschreven moet worden. Maar iets om naar uit te kijken. Omdat je er energie van krijgt, in plaats van dat het energie kost.

Dat zie je terug in alles wat je schrijft.  

En dan zal je ook zien dat je meer uit je website en andere communicatie gaat halen. Omdat je iets weet los te maken bij je lezer. En mensen zowel letterlijk als figuurlijk aanspreekt.

Dan komen ze namelijk graag bij je terug.

Zo werkt de schrijfcoaching

Waar loop je tegenaan?

Is er een tekst waar je maar niet uitkomt?

Een schrijfwens die je niet in je eentje krijgt opgestart? Loop je steeds op hetzelfde punt vast? Weet je niet wáár je over moet schrijven? Krijg je nauwelijks reacties? Of duurt het allemaal te lang?

Vertel me waar je hulp bij nodig hebt en dan maken we samen een concreet plan.

Jouw vraag kan bijvoorbeeld zijn:

Als ik teksten van anderen lees, sla ik helemaal dicht. Hoe kan ik nou nog iets toevoegen dat opvalt?'

'Ik wil graag mezelf zijn, maar natuurlijk ook gewoon meer klanten aantrekken. Kun je me leren hoe ik in mijn eigen stijl beter en effectiever kan schrijven?’

‘Ik vind schrijven heerlijk, maar het idee dat anderen het gaan lezen en er iets van vinden, maakt me soms zo onzeker dat ik blokkeer. Kun je me helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen als schrijver?’

Het antwoord op deze vragen is: ja!

Ik geloof zelfs dat ik altijd nog net iets meer voor je kan doen dan je denkt nodig te hebben. Want schrijven is voor mij een tweede natuur.

Maar ik weet ook dat het gewoon werk is. Een ambacht dat je kunt leren als je de juiste handvatten krijgt. En dat je onderneming naar een hoger niveau kan tillen als je het beter beheerst.

Bovendien wordt schrijven een stuk leuker als je precies weet wat je doet. En als je het effect van je teksten direct merkt.

Benieuwd hoe we dat aanpakken?

Locatie: Waar jij wil. Want we werken digitaal. Via een videoverbinding en online feedback. Want je hebt het vast druk. Dus als het even kan, beperken we reistijd tot het minimum.

Over mij

Waarom ik denk dat ik je iets kan leren?

Je kunt mij zien als een soort cheerleader met een honkbalknuppel.

Enthousiast, eerlijk, misschien een beetje confronterend, maar daarom wel met groots effect. Zodat je snel vooruit gaat.

En je bent niet voor niets ondernemer geworden. Je kunt best tegen een stootje.

Ik moedig je aan, maar heb zelf ook veel ballen het veld in geslagen. Als je misslaat, kan ik daarom precies uitleggen waar dat door komt.

Zelf begon ik mijn carrière als wetenschapsjournalist bij het tijdschrift Quest. In 2012 werd ik freelancer en breidde ik mijn werk uit naar persoonlijke interviews (voor het FD), reisverhalen (voor Trouw) en het schrijven van blogs (voor National Geographic).

Daarnaast schreef ik twee boeken en gaf ik les aan de Erasmus Academie in Rotterdam.

Schrijfcoaching voor ondernemers

Contact

Vrijblijvend kennismaken?

Omdat ik meestal zo’n drie maanden vooruit vol zit, werk ik met een wachtlijst.

Dus heb je interesse in een samenwerking? Meld je dan hieronder aan.

Je zit nog nergens aan vast en krijgt direct een mail met praktische informatie over hoe ik werk en wat mijn antwoorden zijn op een heleboel veelgestelde vragen.

Scroll naar boven

Meld je aan voor mijn wachtlijst

Je zit nog nergens aan vast en ontvangt direct een mail die je verder helpt. Niks ontvangen? Check even je spambox, want er staat belangrijke informatie in.