Levert bloggen alleen maar geld op?

Geld verdienen met bloggen

Ik zal het maar meteen eerlijk zeggen.

Bloggen doe ik vooral om geld te verdienen. Dat kun je een wat platte of kapitalistische motivatie vinden, maar geld verdienen met bloggen is denk ik geen slecht startpunt om een zakelijk blog te beginnen. Want voor mij is bloggen geen hobby.

Ik heb wel andere hobby’s. Zoals snorkelen, dansen, uitgebreid koken en huisjes in de natuur huren bijvoorbeeld. Maar bloggen hoort in dat rijtje niet thuis. Dat is gewoon onderdeel van mijn werk.

Als het me geen extra omzet zou opleveren, zou ik het waarschijnlijk niet doen.

Toen ik dat laatst aan iemand uitlegde die toevallig net een cursus over zingeving had gevolgd, kreeg ik de vraag of bloggen dan echt alleen máár over geld verdienen gaat. Of valt er misschien nog meer te halen?

Geld verdienen met bloggen is één ding

Maar natuurlijk valt er meer te halen.

Denk ik toch zeker.

Of bloggen nog meer oplevert dan extra omzet is een vraag die ik mezelf nog niet eerder had gesteld. Maar nu hij daar zo op tafel lag, was ik ineens razend benieuwd geworden naar het antwoord.

Dus ging ik eens graven.

Of zoals de docent van de zingevingcursus wellicht geadviseerd zou hebben: even diep in mezelf kijken,

Zo kwam ik tot de ontdekking dat bloggen mij (en jou dus ook) nog veel meer oplevert dan alleen maar geld.

Drie dingen om precies te zijn

Bloggen is bijvoorbeeld:

 1. Hartstikke leuk voor je ego. Vooral als mensen jouw verhaal of visie zo enorm waarderen dat ze het gaan delen.

  Maar goed, ego smego.

  In een wereld waarin hartjes en duimpjes omhoog gewoon te koop zijn, zou ik niemand aanraden het voeden van zijn ego tot levensdoel te promoveren. In een andere wereld ook niet trouwens.

  Laat ik het dus gewoon sporadische bijvangst noemen. Waar je dan vervolgens niet te veel waarde aan hecht.

 2. Wat wel echt fijn is, zijn de inzichten die je opdoet wanneer je op zoek moet naar bloginspiratie. Daarbij leer je jezelf en je bedrijf vaak een stuk beter kennen. Iets wat je denk ik altijd een betere ondernemer maakt.

 3. En, je houdt natuurlijk van al je klanten, maar van de een toch net iets meer dan van de ander. Andersom geldt ook dat niet iedereen jou leuk hoeft te vinden.

  Sterker nog, als iedereen je leuk vindt, gaat er iets mis.

  Maar wanneer je met je blog op een professionele manier een persoonlijke stijl neerzet, vergroot je de kans dat je precies die klanten aantrekt waar jij zo graag mee werkt.

Dat laatste is toch wel het grootste voordeel van bloggen

Naast het geld wat je ermee verdient dan.

Want eerlijk is eerlijk, het gaat vooral om geld verdienen ja.

Dat spul waar je de huur of hypotheek van betaalt. Of wat je terugstopt in je bedrijf, om een nieuw product te ontwikkelen bijvoorbeeld.

En waar ik al dat snorkelen, dansen, koken en huisjes huren van betaal.

PS: Wil je weten HOE je geld kunt verdienen met bloggen? Ja, natuurlijk wil je dat. Lees dan hier hoe zakelijk bloggen werkt. Of meld je aan voor een gratis meedenksessie waarin ik je telefonisch op weg help.

antje veld tekstschrijver

Hi, ik ben Antje

Meer van mij lezen? Abonneer je dan hier op mijn nieuwsbrief. Krijg je één keer per maand een mail van me waar je als ondernemer echt wat aan hebt. 

Wil jij nou ook een zakelijk blog waardoor je beter wordt gevonden en klanten aantrekt die echt goed bij je passen? Heb ik een Blogdienst voor.

Liever zelf beter leren schrijven? Kijk dan even op mijn pagina over Schrijftraining hoe ik je daar bij kan helpen.

Scroll naar top